dimarts, 2 de desembre del 2008

Google estrena cartellera interactiva

Google estrena cartellera interactiva
http://blogs.ccrtvi.com/vidadigital.php?itemid=17569

Google acaba d'estrenar a Espanya el seu servei de cartellera, Google Movies [http://www.google.com/movies], en marxa als Estats Units des de fa uns mesos. Com és habitual a la firma de Mountain View, el servei reuneix les dues característiques bàsiques dels seus productes:

- Es gratuït

- No només s'integra sense problemes amb altres iniciatives de l'empresa com ara Google Maps o Street View, sinó que fa servir moltes de les seves prestacions per donar un millor servei. Aquesta particularitat, no ens oblidem, és la que dóna valor afegit a moltes de les iniciatives de la companyia.

La filosofia de Google Movies és molt senzilla: saber en poc segons on fan aquella pel•lícula que ens interessa. Horaris, mapa per arribar al cinema (via Google Maps) i fins i tot accés a crítiques (gentilesa de Google News) són alguns dels serveis disponibles a Movies.Amb la típica interfície minimalista del buscador, només li hem d'indicar a quin lloc del món ens trobem (podeu posar qualsevol ciutat o poble de Catalunya, tot i que el text especifica que ha de ser dels Estats Units) i la pel•lícula que ens interessa. En pocs segons ens tornarà la informació que necessitem, amb accés a un mapa del cinema. Si encara no ho tenim clar, podem arrossegar en Pegman per veure la ubicació a Street View.

Per cert, a la plana de crítiques s'indica amb força sentit de l'humor que els resultats són fruit d'un algorisme: "No s'han maltractat, ni tan sols emprat, crítics de cinema en la realització d'aquesta plana".