divendres, 17 d’octubre del 2008

Joost passa de l'escriptori al navegador


Joost passa de l'escriptori al navegador

Ja no fa falta cap programa per a tenir televisió per internet

Joost, un dels serveis de televisió per internet més pioners, ja funciona exclusivament des del navegador, sense necessitat d'acoblar-hi cap programa especial. N'hi ha prou de registrar-s'hi per a poder triar entre més de quaranta-sis mil vídeos de productores com CBS, Viacom, Sony Pictures, Warner i moltes més, i entre els vídeos que produeix Joost mateix. Els responsables de Joost esperen ara augmentar el nombre d'usuaris del servei.

A Joost hi trobareu, de franc, films, dibuixos animats, programes de televisió, sèries famoses com 'Friends', sèries no tan conegudes, divuit mil vídeos musicals... Fins i tot hi ha ara un canal especial dedicat a les eleccions dels Estats Units. Tot és en anglès, però la qualitat d'imatge és molt superior a la de serveis de vídeo com YouTube, Vimeo o Google Video, posem per cas. Podeu comprovar-ho mirant els vídeos a pantalla completa.

A part deixar comentaris als vídeos, els usuaris ara poden comprovar què miren els amics i parlar-hi per missatgeria instantània; la nova web inclou un seguit de funcions pensades per a reforçar l'aspecte social del servei; per exemple, la integració amb serveis com Delicious o Digg.

Joost ha estat enginyat per Janus Friis i Niklas Zennstrom, els autors del P2P (d'usuari a usuari) Kazaa i del programari de telefonia IP Skype, dues aplicacions d'èxit rotund. De fet, Skype continua creixent i és el sistema de telefonia IP més conegut i utilitzat. Kazaa va ser un dels primers programes d'intercanvi d'arxius via P2P i aviat va tenir una requesta enorme, tanta que les grans discogràfiques el van denunciar perquè, deien, perjudicava els drets d'autor musicals.

Vilaweb