dijous, 13 de novembre del 2008

Cal controlar els moviments de capital

Al final, com ja proposaven Ignacio Ramonet i els d'ATTAC en 1997, el que cal és controlar els grans moviments de capital.

Ha calgut una crisi financera (i de rebot la nostra, la de veres) per adonar-se'n. Ja veurem què fan i en què consisteix la refundació del capitalisme. I enlloc de refundar un sistema econòmic que s'ha demostrat que no funciona, per què no canviar de sistema? De moment, com diu Galeano, aquesta refundació està consistint en continuar fent públiques les pèrdues i fer privats els beneficis. El capitalisme perfecte: si va bé es forren uns quants i si no va bé ho paguem entre tots.

HA LLEGADO EL MOMENTO ¡CLAUSUREMOS EL CASINO FINANCIERO! Comunicado de ATTAC sobre la crisis financiera y las alternativas democráticas "¡Desarmemos los mercados!". Este eslogan se acuñó cuando se fundó Attac en 1998.En la actualidad, el mundo rico se encuentra en medio de una crisis, la más grave esde la Gran Depresión de 1929. El desplome de septiembre de 2008 en Wall Street marca el fin de un periodo histórico: el sistema del capitalismo financiero se ha hundido...

Articles de Juan Torres López sobre la crisi econòmica actual