divendres, 7 de novembre del 2008

Una polèmica provocada on només trau benefici l'Opus Dei

Pilar Urbano destinarà el 80% dels ingressos del llibre a una Fundació de l'Opus Dei

Si algú pensava que la gran beneficiària de la promoció del llibre de Pilar Urbano La Reina muy de cerca, seria la pròpia autora, s'equivocava. Qui s'endurà les mels de l'èxit és la Fundació Senara, vinculada a l'Opus Dei, segons va dir l'escriptora i periodista [i numerària de l'Opus] en un xat a ElMundo.es.

"La meva advocada a Barcelona té indicació expressa que, en fer el contracte d'aquest llibre amb l'editorial Planeta, es destini el 80% dels ingressos a la Fundació Senara (...) Així ho he fet amb tots els meus llibres anteriors, excepte el del 23-F", va assenyalar dimarts Pilar Urbano.

El col·legi Senara, segons s'explica a la pròpia web, és un centre que "promou entre els pares, professors, personal no docent i alumnes, l'adhesió als ensenyaments de l'Església Catòlica en matèries de fe i costums". I s'afegeix: "Des del primer moment, Senara va comptar amb l'impuls de San Josemaría Escrivá de Balaguer, Fundador de l'Opus Dei, aquesta Prelatura es responsabilitza de l'orientació cristiana del Col·legi per acord amb l'Entitat Titular que és Ensenyament i Cultura, S.A".

A causa de les polèmiques declaracions que la Reina va realitzar sobre el matrimoni homosexual, la família, la violència de gènere, l'avortament o l'eutanàsia, i que Pilar Urbano ha recollit en aquest llibre, l'editorial Planeta ja prepara la tercera edició de La Reina muy de cerca, obra de la qual ja s'han venut més de 100.000 exemplars.

eldebat.cat